Fortis koopt in VS gebruik eigen naam

Fortis, het samenwerkingsverband van Amev/VSB en de Belgische AG-groep, heeft in de Verenigde Staten om zijn naam te kunnen blijven voeren een naamgenoot moeten uitkopen.

Het gaat om Fortis Corporation, die zijn naam zal veranderen in CorVel Corporation. Fortis Corporation verleent diensten in de medische sector gericht op het beperken van de in de Verenigde Staten zeer hoge ziektekosten. Fortis (Amev/VSB en AG) was als grotere marktpartij klant van het bedrijf. Bij de fusie van Amev/VSB en AG was het concern dus al op de hoogte van het bestaan van de Amerikaanse dienstverlener.

Binnen een groter contract met een waarde van rond de vier miljoen dollar is thans met Fortis Corporation overeengekomen dat deze haar naam zal wijzigen om verwarring te voorkomen.