Beiaardier Leen 't Hart (72) overleden

NIJKERKERVEEN, 1 JUNI. In zijn woonplaats Nijkerkerveen is dit weekeinde de toonkunstenaar Leen 't Hart overleden. 't Hart werd 72 jaar. Dit hebben bekenden van 't Hart gisteren bekend gemaakt.

't Hart gold als een groot propagandist van de beiaardkunst. Hij kreeg zijn opleiding van Staf Nees aan de Beiaardschool in het Belgische Mechelen en was van 1953 tot 1984 directeur van de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort en stadsbeiaardier van Delft en Rotterdam.

In de jaren '50 en '60 maakte hij, samen met Nederlandse klokkengieters, vele buitenlandse reizen. Daarbij maakte hij zoveel enthousiasme los, dat in verschillende grote steden, vooral in Duitsland, Denemarken, de Verenigde Staten en Brazilië, een klokkenspel werd aangeschaft.

't Hart laat een groot oeuvre aan composities en arrangementen voor klokkenspelen na. Hij wordt morgen in Nijkerkerveen begraven.