22.000 uit Soedan naar Kenia gevlucht

NAIROBI, 1 JUNI. Meer dan 22.000 Soedanezen zijn het afgelopen weekeinde naar het buurland Kenia gevlucht om op die manier te ontkomen aan de gevechten tussen het regeringsleger en rebellen in het zuiden va het land.

Volgens hulpverleners van de Verenigde Naties zijn nog zeker 50.000 andere Soedanezen onderweg naar Kenia. De meeste vluchtelingen zijn kinderen, van wie sommige niet ouder dan zes jaar. Ze lopen honderden kilometers om in veiligheid te komen. Kenia wordt momenteel overspoeld door vluchtelingen, niet alleen uit Kenia, maar ook uit Somalië en Ethiopië. Hun totale aantal wordt geschat op 400.000. Intussen onderhandelen de Soedanese regering en de twee facties van het Soedanese Volksbevrijdingsfront (SPLA) over een einde aan de al neger jaar durende burgeroorlog. (Reuter)