Soedanese troepen nemen weer stad in

KHARTOUM, 29 MEI. Soedanese troepen zijn er gisteren in geslaagd de belangrijke stad Kapoeta in het zuiden van het land te veroveren op de opstandelingen van het Zuidsoedanese Volksbevrijdingsfront (SPLA).

Kapoeta ligt zo'n 1.200 kilometer van de hoofdstad Khartoum, dichtbij de Keniaanse grens. De inname van de stad betekent een nieuw succes voor het Soedanese regeringsleger, dat de afgelopen maanden al een tiental steden wist te herwinnen op het SPLA, dat ernstige hinder ondervindt van onderlinge verdeeldheid. Intussen zijn er in de Nigeriaanse stad Abuja besprekingen begonnen tussen de Soedanese regering en de SPLA. Beide kanten werden het er gisteren onder druk van de SPLA over eens de mogelijkheid van een referendum in het zuiden van het land op de agenda van het overleg te plaatsen. (Reuter)