Van Vossen meldt zich af voor EK

ZEIST, 25 MEI. De Zeeuw Peter van Vossen heeft zich bij bondscoach Rinus Michels geblesseerd afgemeld voor het Europees kampioenschap voetbal in Zweden. De aanvaller is in het Oosterschelde-ziekenhuis in Goes opgenomen in verband met verschijnselen van trombose in zijn arm. Hij mag drie maanden niet voetballen.

Van Vossen werd vrijdag met een gezwollen linker-bovenarm wakker. Toen de arm nog dikker werd raadpleegde hij zijn huisarts. In eerste instantie werd er niets bijzonders geconstateerd, maar zaterdag werd besloten de voetballer toch in Goes te laten onderzoeken. Onderzoek weees vervolgens uit dat Van Vossen trombose heeft. Hij krijgt nu medicijnen dat zijn bloed moet verdunnen en hij mag zeker tot eind augustus niet voetballen. Van Vossen werd deze maand door Anderlecht van Beveren gekocht. De Brusselse club keurde de speler afgelopen woensdag nog goed.

Van Vossen blesseerde zich verleden week zondag in de competitiewedstrijd van Beveren tegen Genk na een botsing met een tegenstander aan de schouder van zijn linkerarm. Dat zou de oorzaak van de trombose kunnen zijn. Van Vossen sprak nog van een geluk bij een ongeluk. “Bij de kleinste krachtsinspanning had de bloedprop naar mijn hersens of hart kunnen schieten.”

Bondscoach Michels heeft Eric Viscaal als vervanger opgeroepen voor Van Vossen. De aanvaller van het Belgische AA Gent speelde tot nu toe één interland, op 12 februari van dit jaar in en tegen Portugal. Hij verving toen na rust Bergkamp. Viscaal was verleden week één van de vijf afvallers uit de voorlopige selectie. De Goey, Huistra, Kreek en Taument waren de anderen.

Van de huidige EK-selectie, die vanmiddag voor het eerst bijeenkwam voor de oefenwedstrijd tegen Oostenrijk van woensdag in Sittard, is Richard Witschge niet fit. Hij heeft nog steeds last van een spierblessure in zijn dijbeen. De medische staf van Barcelona heeft voorspeld dat zijn herstel minstens veertien dagen zal vergen. Witschge zal vanavond door bondsarts Frits Kessel worden onderzocht. Arthur Numan, aanvoerder van Jong Oranje, werd inmiddels gevraagd zich beschikbaar te houden voor de EK-selectie.