COUSCOUS MET RAUWE HAM

Een ideaal voor- of hoofdgerecht voor een warme dag. Couscous is het nationale griesmeelgerecht van Algerije, Marokko en Tunesië. Een recept voor 4 personen:

150 gram couscous

100 gram linzen

1 uitje

4 grote of 8 kleine plakken rauwe ham

peterselie

olijfolie

citroensap

zout

Doe de couscous in een schaaltje waarin een bodempje zout water is gegoten. Rol de korrels door het water tot ze het vocht hebben opgenomen. Doe de couscous in een zeef die op een pan met kokend water wordt geplaatst. De couscous wordt nu gaar gestoomd en mag het water niet raken. Roer de couscous af en toe om. Kook intussen ook de linzen gaar.

Laat linzen en couscous afkoelen. Schep de linzen, de couscous, het zeer fijngesnipperde uitje, wat fijngehakte peterselie door elkaar en breng het op smaak met een scheutje olijfolie, wat citroensap en zout. Schep deze vulling op de hamplakken en rol ze op.