Palestijnen spreken met Van den Broek

DEN HAAG, 23 MEI. Een Palestijnse delegatie heeft maandag in Den Haag een ontmoeting met minister Van den Broek van buitenlandse zaken.

Van de Palestijnse afvaardiging maken dr. Hanan Ashrawi, Faisal Husseini en dr. Nabil Shaath deel uit. Dat heeft het kantoor van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO) bekendgemaakt. De drie zijn nauw betrokken bij de vredesbesprekingen over het Midden-Oosten. Hanan Ashrawi en Faisal Husseini zijn adviseurs van de Palestijnse delegatie bij de vredesbesprekingen tussen Israël, de Arabische buurlanden en de Palestijnen. Beide zijn afkomstig uit de door Israël bezette gebieden. Nabil Shaath is de diplomatiek adviseur van PLO-leider Yasir Arafat. Zij zullen overleg voeren over het vredesproces in het Midden-Oosten en de Palestijns-Nederlandse betrekkingen.