Roeien

Het Nederlands Olympisch Comité heeft vanmorgen zeven roeiploegen aangewezen voor deelname aan de Olympische Spelen.

Daartoe behoort ook de skiffeur Frans Göbel, de voormalige wereldkampioen in de lichte skiff. Over zijn uitzending bestond nog onzekerheid nadat hij er in de olympische kwalificatiewestrijd in Essen van afgelopen weekeinde niet in slaagde de finale te bereiken.

De olympische roeiploeg bestaat verder uit de mannen dubbeltwee (Nico Rienks, Henk Jan Zwolle), de dubbelvier (Rutger Arisz, Hans Kelderman, Koos Maasdijk, Ronald Florijn), de vier zonder stuurman (Sven Schwarz, Niels van der Zwan, Jaap Krijtenburg, Bart Peters) en de twee zonder stuurman (Compagner, Van Iwaarden). Bij de vrouwen zijn dit de dubbeltwee (Rita de Jong, José de Groot) en de dubbelvier (Henriet Ettekoven, Marjan Pentenga, Laurien Vermulst, Anita Meiland).