Advocaat vermoedt telefoontap

DEN HAAG, 15 MEI. Advocaat mr. P. Doedens wil dat een aantal agenten uit Eindhoven en Rotterdam volgende week donderdag als getuigen worden gehoord tijdens een strafzaak bij de rechtbank in Den Bosch. Doedens heeft sterke vermoedens dat zijn telefoon in zijn Utrechtse kantoor door de politie is afgetapt. Dat schrijft de advocaat in een brief aan het openbaar ministerie in Den Bosch.

Volgens Doedens werd zijn cliënt in februari gearresteerd kort nadat hij uit drie telefooncellen in Rotterdam met Doedens' kantoor had getelefoneerd. De verklaring van de procureur-generaal van het hof in Den Bosch dat Eindhovense politiemensen die in Rotterdam waren, de twee verdachten toevallig zagen lopen, is volgens Doedens ongeloofwaardig.

Doedens vraagt de procureur-generaal behalve de politieagenten tijdens de rechtszitting ook twee PTT-medewerkers uit Rotterdam te horen. Eén PTT-medewerker heeft eerder in een strafzaak in Amsterdam, die raakvlakken heeft met de Bossche zaak, als getuige tegen de rechter-commissaris verklaard dat bij PTT-Telecom BV in Rotterdam illegaal wordt afgetapt. Doedens vraagt zich af of zijn telefoon ook door tussenkomst van de Rotterdamse politie is afgeluisterd en of de rechter de daaruit verkregen informatie als rechtmatig mag beschouwen.