Foto: LIMA - Ook buiten de Peruaanse gevangenis ...

Foto: LIMA - Ook buiten de Peruaanse gevangenis waar gisteren een bloedige strijd woedde had de politie het druk; met het op afstand houden van verwanten die de gevangenen te hulp wilden komen.

Binnen de gevangenismuren hebben tot nu toe volgens de autoriteiten elf gevangenen en drie politiemannen het leven gelaten. De politie wilde een cellenblok met vrouwelijke leden van de maoïstische terroristische beweging Sendero Luminoso ("Lichtend Pad') ontruimen. De vrouwen werden te hulp geschoten door mannelijke gevangenen. Één politieman werd opgeblazen door een bom, één overleed nadat hij was overgoten met zuur en en derde werd doodgeschoten. President Fujimori wil een einde maken aan de situatie dat de gevangenis een (maoïstische) staat in de staat is. (Foto AFP)