Tarzan, Meet Jane

NEW YORK, 30 april. De erfgenamen van Tarzan-auteur Edgar Rice Burroughs hebben een proces aangespannen tegen de uitgever van het Amerikaanse tijdschrift Vogue wegens de modereportage "Tarzan, Meet Jane' in het aprilnummer.

Edgar Rice Burroughs Inc. klaagt Vogue niet alleen aan omdat het de figuren van Tarzan en Jane zonder toestemming heeft gebruikt, maar ook omdat het blad de draak zou hebben gestoken met "de hoge morele standaarden' die Burroughs zijn romanfiguren gaf. Het 14 pagina's tellende artikel in Vogue toont twee modellen in een oerwoud-decor. Jane draagt "een speelse combinatie' van "chique' outfits, Tarzan draagt alleen een lendendoek.

“De seksueel geladen foto's zijn een belediging voor het frisse, gezonde en attractieve beeld dat Burroughs van Tarzan en Jane gaf,” verklaarde de advocaat van de familie. Jerry Brienz, advocaat van Vogue, was niet voor commentaar beschikbaar. De zaak is afgelopen vrijdag aanhangig gemaakt bij het Federale Gerechtshof. (APE)