Net als in de eerste ontmoeting van de halve ...

Net als in de eerste ontmoeting van de halve eindstrijd om de UEFA Cup in Genua tegen Genoa, nam Ajax gisteravond tegen AC Torino al snel het heft in handen.

Dat resulteerde in een openingsdoelpunt van Wim Jonk in de veertiende minuut, een afstandsschot over dertig meter. Ajax dicteerde vervolgens de wedstrijd. Aron Winter had uit een voorzet van Bergkamp kans op 0-2, maar hij kopte de bal recht in de handen van doelman Marchegiani. In de laatste twintig minuten van de eerste helft stelde Torino orde op zaken. Menzo maakte zich erg druk over het positiespel van De Boer en Silooy, die te veel het centrum opzochten. Echter, pas in de tweede helft volgde de gelijkmaker van Casagrande. De Braziliaan reageerde alert op een schot van Scifo, dat Menzo naar de zijkant wilde stompen.

Torino kon niet de kracht vinden om door te gaan. Ajax kreeg weer meer greep op het spel en een actie van Bergkamp, een kwartier voor tijd, leverde een strafschop op. Annoni tastte mis, Benedetti haalde de Ajacied vervolgens uit balans om hem de doorgang te beletten. “Niet versierd. Ik kon echt niet meer op de been blijven”, aldus Bergkamp later. Pettersson schoot de strafschop koel in de hoek achter Marchegiani.

Bij de stand van 1-2 leek Torino verslagen. Ajax speelde de bal superieur rond. Tot de sluipschutter Casagrande opnieuw toesloeg. Opgejut door het publiek perste het opgeleefde Torino er nog een slotoffensief uit. Een nederlaag bleef Ajax bespaard.