Midland voorkeur voor Hongkong & Shanghai Bank

Het bestuur van de Britse Midland Bank heeft bevestigd achter het overnemingsbod van 3,1 miljard pond (10,3 miljard gulden) te staan dat de Hongkong and Shanghai Banking Corporation (HSBC) heeft uitgebracht op Midland.

Tevens liet Midland weten het bod dat Lloyds Bank bereid is te doen, niet af te wijzen. Lloyds Bank, die zegt 3,7 miljard pond (12,2 miljard gulden) te willen bieden, wil 20.000 van 110.000 gezamenlijke banen schrappen.

Eerder had Midland al besloten zijn aandeelhouders te adviseren het bod van HSBC te aanvaarden.

Het eventuele bod dat Lloyds Bank zal uitbrengen komt neer op 457 pence per aandeel, flink hoger dan dat van HSBC.

Op de beurs in Hongkong, waar HSBC is genoteerd, sloeg de stemming gisteren na zeven achtereenvolgende recorddagen om en daalden de koersen. Handelaren daar zijn bevreesd voor een biedingsoorlog tussen Lloyds Bank en HSBC. Lloyds Bank stelt als voorwaarde dat het bod niet mag worden voorgelegd aan de Britse commissie voor monopolie- en fusie-aangelegenheden indien dat ook niet gebeurt met het bod van HSBC.