Lendl strandt in eerste ronde toernooi Madrid

MADRID, 30 APRIL. Voor Ivan Lendl is in het tennistoernooi van Madrid het einde al in de eerste ronde gekomen. De als tweede geplaatse Tsjechoslowaak verloor na een goede start toch nog in drie sets van de Argentijn Gabriel Markus: 6-1 5-7 6-7.

Na het verlies van de eerste set bombardeerde Markus, twee weken geleden winnaar van het toernooi in Nice, de backhand van Lendl met succes. De beslissende tiebreak in de derde set trok Markus, nummer 53 van de wereld, met 7-3 naar zich toe. In de tweede ronde speelt Markus tegen de Spanjaard Javier Sanchez, die hij in de finale van Nice bedwong.

In het toernooi van München maakten Duitsers van de tweede garnituur indruk. Bernd Karbacher zorgde in de tweede ronde voor een verrassing door de als zesde geplaatste Amerikaan Aaron Krickstein, die de laatste weken juist zo goed draaide, met 6-2 6-4 kansloos te laten. Karbacher is slechts 163ste van de wereld. De 22-jarige Markus Naewie behaalde na zijn winst op Richard Krajicek opnieuw een knappe zege door de gravelspecialist Guillermo Perez-Roldan te verslaan. De Argentijn, die het toernooi van München won in 1987 en 1988, ging met 4-6 6-7 ten onder. “Ik kan haast niet geloven hoe goed ik sta te spelen”, zei Naewie na afloop. (Reuter/SID)