Latijns Amerika

Het twaalfde Latijns Amerika Festival (2-3 mei in Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht) presenteert onder de noemer '500 jaar te laat!

Europa ontdekt Columbus' wederom een grote verscheidenheid aan Latijnsamerikaanse muziek: folkloristische klanken van de Argentijnse groep Quinteto Tiempo, Afro-Latijnsamerikaanse ritmen van de Puertoricaanse groep Atabal, merengue van het Antiliaanse orkest Cita Con El Pasado, een mengeling van jazz, rock en Afrikaanse muziek van de Argentijnse gitarist Daniel Fanego, volksmuziek van de Mexicaanse groep Guillermo Velazquez y los Leones de la Sierra de Xichu, Inca-muziek van de Boliviaanse Kollasuyu Nan en "perico ripiao' van de uit de Dominicaanse Republiek afkomstige accordeonist Francisco Ulloa. Behalve optredens zijn er ook nog twee dagen lang fototentoonstellingen, informatiestands en muziekdocumentaires op video. Speciale gast is de Nicaraguaanse schrijver en politicus Sergio Ramirez. Inl en res: 030-314544 (11-16u)