Kamerhamer

Zoals dinsdagavond in het NOS-Journaal te zien was, heeft Tweede Kamer-voorzitter Deetman bij het betrekken van het nieuwe gebouw, een nieuwe Kamerhamer gekregen.

De hamer en de bijbehorende tafelbel zijn een ontwerp van het Leidse bureau voor industriële vormgeving Ninaber Peters Krouwel, een van de vooraanstaande bureaus op zijn gebied. Niet alleen ontwierp Bruno Ninaber van Eyben de nieuwe Nederlandse munt, ook zijn ontwerpen van het bureau opgenomen in de collecties van verschillende musea in binnen- en buitenland en zijn ze diverse malen op de Hannover Messe bekroond. Onlangs was een dramatisch ingerichte tentoonstelling van hun werk, onder andere een ziekenhuisbed, te zien in het Stedelijk Museum Amsterdam. Met zo'n staat van dienst wordt de vraag die zich tijdens de Journaal-uitzending opdrong, des te klemmender: hoe hebben ze zoiets lomps en lelijks als deze verkleinde gootsteen-ontstopper kunnen bedenken? Moet Deetman zijn plechtige taak volbrengen met een plopper?