Het veertiende Springdance festival heeft plaats ...

Het veertiende Springdance festival heeft plaats van 2 t/m 10 mei. Tijdens het festival zijn 28 voorstellingen te zien van 16 choreografen/ gezelschappen op verschillende locaties in de binnenstad van Utrecht.

Het programma is samengesteld als een drieluik bestaande uit een internationaal, een Nederlands en een "voorland'-gedeelte. Voor dit laatste platform-in-ontwikkeling zijn jonge choreografen uitgenodigd een ballet te maken. Springdance'92 opent op 2 mei in de Stadsschouwburg met "New Cities, Ancient Lands' van de Shobana Jeyasingh Dance Company met live muziek gespeeld door het Balanescu Quartet (FOTO r. HUGO GLENDINNING). Op 5 mei gaat "Rien' van het Nederlandse gezelschap Coup d'Amour dat het jachtspel als uitgangspunt heeft in première (FOTO boven THEO VAN DER SCHOOT). Zie ook premières.