GEMARINEERDE VISSPIES

Kies voor dit gerecht verse, dikke moten zeewolf, kabeljauw of makreel. Fileer de vis en snijd er grote dobbelstenen van. Reken op 150-200 gram vis per persoon.

Maak een marinade van:

100 milliliter sojasaus

2 eetlepels citroensap

1 theelepel sesamolie

1 uitgeperste teen knoflook

Laat de visdobbelstenen een uur in deze marinade staan. Rijg ze aan spiezen en prik tussen elk stuk vis een plakje rode paprika. Leg deze visspiezen onder de grill van de oven of gebruik een gietijzeren grillpan op het fornuis. Zeef de overgebleven marinade, die wordt verwarmd en over de gegrillde visspiezen wordt uitgegoten.

Bak de in dunne ringen gesneden uien in olijfolie of baconvet in de pan waarin de soep wordt gemaakt. Blijf roeren om aanbranden te voorkomen. Als de ringen bruin beginnen te worden, de in blokjes gesneden ham of bacon, de in vieren gesneden tomaten en de gesneden bleekselderij toevoegen. Blijf gedurende enkele minuten roeren en giet dan de wijn in de pan. Breng het aan de kook en voeg de bouillon of het water toe en de in kleine stukjes gesneden aardappelen en kruiden.

    • Anne Scheepmaker