Foto: BREDA - Bij de jaarvergadering van zijn ...

Foto: BREDA - Bij de jaarvergadering van zijn Begemann-concern kreeg Joep van den Nieuwenhuyzen nauwelijks kritiek van de aandeelhouders, die hij met behulp van een projector geduldig de toekomst voorspelde.

Meer tegenstand kreeg hij van 130 werknemers die samen met de Industriebond FNV tien minuten mochten demonsteren aan het begin van de aandeelhoudersvergadering. De werknemers zijn het niet eens met het besluit van Begemann om te vertrekken uit Helmond, de bakermat van het concern. Van den Nieuwenhuyzen wil Begemann Staalbouw, waar 60 mensen werken, overplaatsen naar het Limburgse Stramproy. Het belendende Begemann Pompen, dat 140 werknemers telt, gaat waarschijnlijk over naar een Amerikaanse eigenaar die de fabriek wil samenvoegen met zijn eigen pompenpoot in Venlo. “Uit een oogpunt van continuïteit is het noodzakelijk om het bedrijf te verplaatsen. De werkgelegenheid van alle werknemers wordt gegarandeerd. Als ze niet willen komen werken in Stramproy wordt voor hen werk gezocht in een van de andere bedrijven van de Begemann Groep”, zei Van den Nieuwenhuyzen gisteren. Volgens de FNV is dat echter in strijd met eerdere afspraken dat Begemann nog 5 jaar in Helmond zou blijven. (Foto NRC Handelsblad/ Rien Zilvold)