Flexovit verwacht snel herstel winst

Slijpschijvenfabrikant Flexovit verwacht voor het lopende jaar een duidelijke verbetering van de nettowinst. Vorig jaar kelderde het resultaat van 10,7 miljoen naar 2,2 miljoen gulden. Het dividend ging toen omlaag van 3,10 gulden naar 1 gulden.

Bij de aanbieding van het jaarverslag van Slijpschijvenfabrikant Flexovit over 1991 verklaarde directeur J. A. Katsman onder meer dat “in de belangrijkste markten waar wij werken de omzet zich in de eerste drie maanden van dit jaar heeft hersteld. In het probleemgebied Australië is eveneens sprake van enig herstel, terwijl in Engeland de omzetdaling tot stand is gekomen. Er is daar sprake van een duidelijke stabilisering.”

De omzet kon vorig jaar nog met 7 procent stijgen tot 133 miljoen gulden, maar dit was helemaal te danken aan overgenomen bedrijven. De autonome omzet daalde met drie procent mede omdat Flexovit in mei vorig jaar werd getroffen door een werknemersstaking. De produktievestiging in Eibergen zal niet worden uitgebreid.

Directeur Katsman acht het mogelijk dat er een nieuwe vestiging elders in Europa komt. Het produktiebedrijf te Eibergen zal in de komende jaren verder worden geautomatiseerd. Dit zal op termijn lijden tot “enkele tientallen arbeidsplaatsen minder”. Gedwongen ontslagen verwacht Katsman niet.