ONDERSCHEIDEN DOOR DE KONINGIN

Economische Zaken

Ridder Orde Nederlandse Leeuw: ir. C. Kien, Wassenaar, lid Octrooiraad / sectorhoofd divisie Werktuigbouw; ir. G. Ockeloen, Loosdrecht, inspecteur-generaal der Mijnen, Staatstoezicht Mijnen; ir. M.D. Westermann, Laren, lid Raad van Bestuur Akzo.

Officier Orde Oranje-Nassau: mr. K. Blekxtoon, Amsterdam, dir. Intern. Betrekkingen Verenigde Machinefabrieken Stork; ir. H. Bodt, lid Groepsraad Philips Electronics, Eindhoven; J. Bolt, Haren, alg.-secr. NCW te Den Haag; drs. W. Dermer, Bilthoven (gem. De Bilt), voorz. Raad van Bestuur O.P.G.; ir. N.J. van Dijk, Rolde, alg. dir. NAM; drs. H.A.A.M. van Eupen, Bodegraven, plv. dir. Interne Zaken min. van Economische Zaken; J.P. Gielisse, alg. dir. Tektronix Holland te Heerenveen; R.J.G. van der Gugten, Bennekom (gem. Ede), medew. hoofddirectie Regionale Economische Politiek dir.-gen. Industrie en Regionaal Beleid min. Economische Zaken; mr. L.J.A.M. van Haare Heijmeijer, te Chateau d'Oex (Zwitserland); mr. C. Hoek, dir. afd. Juridische Zaken AKZO, Arnhem; drs. W.A.J. Kerpel, Zoetermeer, beleidsmedew. hoofdafd. Alg. Midden- en Kleinbedrijfbeleid min. Economische Zaken; prof. drs. H.B. de Mare, Amstelveen, vennoot maatschap Limperg, Dijker, Nijst & Co Registeraccountants te Utrecht; mr. R.J.S.M. van Straaten, Riel (gem. Alphen en Riel); H. Uljee, 's-Gravenhage, Benelux dir. Inkoop Esso Nederland te Breda; E. Veldhuis, Oisterwijk, dir. en voorz. Dir. Philips Consumer Electronics; ir. R. de Vos, Groenekan, gem. Maartensdijk, coördinator Manufacturing Shell; ir. H.B. van Walré de Bordes, Beckum (gem. Hengelo), dir. Produktgroep Energie AKZO te Arnhem; drs. U.G.H. van der Werff, Paterswolde (gem.Eelde), voorz. Kamer van Koophandel en Fabrieken te Groningen; mr. J.M. van Wessum, Wassenaar, pres.-comm. Raptim Intercontinental Holding te Tilburg; C. Zaal, Oegstgeest, voorm. pres. Coatings Divisie en lid Groepsraad Akzo.

Ridder Orde Oranje-Nassau: J. Abspoel, 's-Hertogenbosch, voorm. Internationaal Marketing dir. Mayr-Melnhof Karton Wenen; W.F.M. Beems, chef onderafd. Energiestromen CBS, te Voorburg; J.Chr. Beljaars, president-dir. Weert Groep te Stramproy; J. Bode, Krimpen aan de Lek (gem. Nederlek), voorm. alg. dir. Bolnes Multitechniek te Bolnes (gem. Ridderkerk); F.A. van Brouwershaven, hoofd PR Internatio-Muller Rotterdam; H.A. van Cranenburgh, dir. horecabedrijf, te Veere; J.C.M. Cremers, Swalmen, mede-dir. Technisch Bureau Cremers te Roermond; L.P.J. Cuppers, Nuenen, Gerwen en Nederwetten, Landenbehandelaar Accounting Philips Electronics; J.C. Eichhorn, Castricum, verkoopdir. Lange Producten bij Hoogovens; drs. H.J. Fokkens, Hoek van Holland (gem. Rotterdam); ing. A.H. Frederiks, Wageningen, voorm. dir. Philips Stadskanaal; drs. G.A. Giezeman, penningm. Ned. Ver. van Wasserijen Tilburg, dir. Hotelwasserij Giezeman Den Haag; P.J.C. Groenveld, Oosterhout (NB), rayonleider CBS; J.G. van Hesteren, Echteld, pres.-dir. J.G. van Hesteren Tiel; P.A. ten Hove, Kampen, alg. dir. Sparta Rijwielen- en motorenfabriek te Apeldoorn; L. Koudijs, makelaar te Naarden; G.J. Kramp, alg. dir. Kramp Holding, Varsseveld (gem. Wisch); G. Krol, Oudemolen (gem. Vries), consultant Automatisering NAM; M.B. Kruip, Bergeyk; Th. A. Kwakman, oprichter / dir. K.I.V.O. Plastic Verpakkingen Volendam; mevr. C. Langeveld, Zoetermeer, exportvoorlichter EVD-informatiecentrum min. Econ. Zaken; K.F.L. Laumans, Belfeld, oud-financieel en economisch dir. Kleiwarenfabriek Laumans Tegelen; P.H.J.M. van de Loo, Ulvenhout (gem. Nieuw-Ginneken), oud-alg. dir. CWS Nederland te 's-Hertogenbosch; H.C.W. Monnee, Waddinxveen, medew. douanezaken Shell; C.W.L. Muijlwijk, reclame-adviseur, te Groningen; G.C.E. Penners, dir. makelaarskantoor Penners en Schoenmakers Tilburg; J.M. van der Peijl, Knokke-Heist (België), voorm. dir. Van der Peijl Techniek te Goes; B.H.M. Plieger, Kerkwijk, dir. Plieger Zaltbommel; ir. J.H. Poletiek, Drachten (gem. Smallingerland); G.J. Prickaerts, adjunct-dir. RIOS-groep, te Heerlen; ing. H.C. Reekers, Hattem, bureauhoofd afd. Instir Dienst Investeringsrekening te Zwolle; F.B.M. Ruigrok, Son (gem. Son en Breugel), voorm. president-dir. Heras Holding te Oirschot; P.R. de Ruiter, Heiloo, hoofd techn. dienst, onderdir. en ad-interim manager Service Groep Energie Hoogovens IJmuiden; dr. ir. A. van der Rijst, Bennekom (gem. Ede), onderdir. Hoogovens Groep IJmuiden; D. Scheepmaker, Farmsum (gem. Delfzijl), voorm. stafmedew. personeelsdienst AKZO Zout- en Basischemie Delfzijl; F. Schomper, Huizen, dir. Dorned Ingenieursbureau Amsterdam; W.J. Schoonheim, wetensch. medew. studiedienst CBS, Voorburg; J. Siersema, Kapellen (België), pres.-dir. Siersema Groep Wassenaar; J. Sizoo, Breda, manager Production en Development Nedlloyd Energy; J. Slingerland, statutair-dir. Klip, te Lekkerkerk; W.E. Veeneman, Berkel en Rodenrijs, dir. Polyplastic Rotterdam; P.J.G. Venema, Haren, dir. P.B. Venema Groningen; ir. J.W.I. Vermeulen, Helmond, voorm. dir. Van Thiel United Beek en Donk; ing. H. Vleems, Nieuw-Amsterdam (gem. Emmen), dir. Vossebelt Holding Emmen; ir. J.J.M. Vlek, Bussum, general manager Methanol Chemie Nederland Delfzijl DSM; L.H.J.G. Vossen, Meerssen, dir. Holding Bude Meerssen / Maastricht; G.H.W. van de Wetering, dir. Metaalperswerk Van de Wetering en dir. Handelsonderneming Conval, te Boxtel; W.C. Witzel, Enschede, voorm. dir. Wouter Witzel Beheer Losser; ir. P.L.C. Wijnant, general manager Advanced Systems UCN, te Almelo; B.H. van de Wijngaert, Wierden, voorm. hoofd Bouwzaken UCN te Almelo; H.F. Zwartz, Enschede, dir. S.I. Zwartz Oldenzaal.

ECONOMISCHE ZAKEN en FINANCIËN

Officier Orde Oranje-Nassau: mr. J.W. Ort, Huizen, pres.-comm. Textielgroep Twente.

ECONOMISCHE ZAKEN en WVC

Officier Orde Oranje-Nassau: prof.dr.ir. E.H.P. Cordfunke, Schoorl.