ONDERSCHEIDEN DOOR DE KONINGIN

Defensie

Ridder Orde Nederlandse Leeuw: vice-admiraal F.J. Haver Droeze, Den Helder; schout-bij-nacht N.W.G. Buis, Oegstgeest; de eervol ontslagen gen.-majoor mr. C. Beljaars, mil.jur.dienst, Ermelo; gen.-majoor F.L. Cayaux, artillerie, Rijswijk; gen.-majoor L.A. Louwerse, artillerie, Zoetermeer; gen.-majoor W. Breeschoten, Kon. luchtmacht, Uden; Prof. dr. ir. E. van den Pol, hfd. lab. scheepswerktuigkunde KIM, Den Helder; mr. R.A.F. van de Kamp, dir. Econ. Beheer Kon. marine, Wassenaar.

Officier Orde Oranje-Nassau, met de zwaarden: ktz C.D. José, Virginia (USA); ktz L.J.M. Smit, Leiden; ktz G.G. Hooft, Leidschendam; ktz P.C. Kok, Voorburg; kol. mariniers E.C. Klop, Zevenhuizen; ltn.-kol. mariniers C.P.M. van Egmond, Bilthoven; ktz elektrotechnische dienst H.A. Marsman, Amsterdam; ktz administratie F.H.A. Odijk, Den Helder; ktz administratie R.J.M. Verberne, Middenmeer; ktz administratie L.J.W.E. Brand, Leiderdorp; ktz speciale diensten ir. H.D. Bouland, Schagen; k-ltn ter zee speciale diensten C. Mallie, Den Helder; brig.-gen. ir. H.J. van Hoften, technische staf, Leiden; brig.-gen. ir. B. Koster, technische staf, Leusden; kol. K.W. Werkhoven, infanterie, Rijnsburg; kol. P. Haks, infanterie, Weert; ltn.-kol. F. van Harskamp, infanterie, Oirschot; ltn.-kol. J.M. Bleijerveld, infanterie, Valkenswaard; ltn.-kol. F.R.J. Knetsch, infanterie, Roosendaal; ltn.-kol. W.A. Cleutjens, infanterie, Zeewolde; reserve-ltn.-kol. J.A.M. Vaes, infanterie, Maastricht; brig.-gen. J.J.M. Baudoin, cavalerie, Breda; brig.-gen. A. Verhagen, artillerie, Zoetermeer; brig.-gen. J.T. Bruurmijn, artillerie, Huissen; de eervol ontslagen kol. J.M. Venneman, artillerie, Breda; kol. J.M.H. Lambie, artillerie, Wageningen;ltn.-kol. ing. J.A. de Vries, genie, Alphen aan den Rijn; de eervol ontslagen reserve-ltn.-kol. J. Kamminga, genie, Brunssum; ltn.-kol. H. Brandt, technische dienst, Voorthuizen; ltn.-kol. ing. W. Ploeg, technische dienst, Ugchelen; ltn.-kol. P.K. Erkelens, technische dienst, Apeldoorn; brig.-gen. D.G.J. Fabius, Kon. marechaussee, Laag-Keppel; kol. G.J.C. Slots, Kon. marechaussee, Apeldoorn; kol. R. Jansen (ra), militaire administratie, Nieuw Vennep; de eervol ontslagen kol. mr. W. Thomson, militaire administratie, Leiden; ltn.-kol. P.M.T. Boonekamp, militaire administratie, Alphen aan den Rijn; reserve-ltn.-kol. G. van der Perk, geneeskundige troepen, Heiloo; commodore B.A.C. Droste, van de Kon. luchtmacht, 's-Gravenhage; commodore ir. H.L. van Leersum, Kon. luchtmacht, Prinsenbeek; commodore A.G. Schoute, Kon. luchtmacht, Waddinxveen; kol. drs. J.D. Tees, Kon. luchtmacht, Steyerberg (BRD); kol. W.J. Sneek, Kon. luchtmacht, Achlum; ltn.-kol. J. Hendriks, Kon. luchtmacht, Gouda; ltn.-kol. H.G.M. Reijs, Kon. luchtmacht, Hoogerheide; ltn.-kol. ing. J.H. Slager, Kon. luchtmacht, Willemstad (Curaçao, N.A.).

Officier Orde Oranje-Nassau: drs. J.H. Voogd, Fin. Controller NATO Awacs Program Man. Agency, Gouda; ir. W.C. Thijssen, man. nieuwbouw/plv. projectleider AOR Dir. Materieel Kon. marine, Bodegraven; mr. B.J. de Wit, voorheen hfd. afd. I Dir. Dienstplichtzaken, Zoetermeer; ing. T.C.G. Kleinegris, voorheen medew. Dir. Materieel Kon. landmacht, Kamerik; ing. J.A. Roghair, voorheen groepsleider Trainers en Simulatoren TNO, Ede.

Ridder Orde Oranje-Nassau, met de zwaarden: ltn. ter zee 2e klasse ouds categorie S.L. Meihuizen, Wieringerwerf; ltn. ter zee 2e klasse ouds categorie M.A. Raadsheer, Den Helder; ltn. ter zee 2e klasse A. Jansen, Roelofarendsveen; ltn. ter zee 2e klasse J.A. Eggink, Leersum; ltn. ter zee 1e klasse ing. J.M. Krougman, Den Helder; ltn. ter zee 1e klasse H.B. van der Mee, Den Helder; ltn. ter zee 1e klasse M.C. Kedde, Den Helder; ltn. ter zee 2e klasse ouds categorie J.C. Hoen, Den Helder; kap. W. van Eijk, intendance, Apeldoorn; majoor P. Yska, infanterie, Ermelo; majoor P.M. Mes, infanterie, Huizen; kap. A.J.P. van Woensel, infanterie, Ermelo; kap. J. ter Haar, infanterie, Steenwijk; ritmeester P.H.J. Warnar, cavalerie, Amersfoort; de eervol ontslagen kap. J.W.C. van Bakel, artillerie, Ede; kap. A.H. Spin, Kon. marechaussee, Enschede; kap. W. Baelemans, Kon. marechaussee, Rijen; majoor T.S.J. Vermazeren, Kon. luchtmacht, Venlo; kap. A.F. Manche, Kon. luchtmacht, Dokkum; kap. C.J. van Oosterhout, Kon. luchtmacht, Genoelselderen (B); kap. G. Terlouw, Kon. luchtmacht, Apeldoorn.

Ridder Orde Oranje-Nassau: N.L. Vroomans, hfd. afd. Overeenkomsten Dir. Duitsland Dienst Gebouwen, Werken en Terreinen, Stolzenau (BRD); Mw. W.C.M. Bast, 32nd Tactical Fighter Group Amer. luchtmacht Vliegbasis Soesterberg, Utrecht; H. van den Top, hfd. Materieelvoorziening en Transport Regiostaf 760 Hersteleenheid, Werkhoven; Mw. A. van Walbeek-Starrenburg, Hilversum; Mw. A.J. Versé, hfd. bur. Legervorming afd. Mobilisatievoorbereiding Staf Nationaal Territoriaal Commando, 's-Gravenhage; J.W. Schuller, voorheen hfd. bur. Informatiesystemen Staf Nat. Logistiek Commando, 't Harde; P.C.J. van der Poel, hfd. Stafbureau Kwaliteitszorg afd. Scheepsbouw Dir.Mat. Kon. marine, Zoetermeer; C. Troch, log. voorbereider afd. Wielvoertuigen en Geniematerieel Dir. Mat. Kon. landmacht, 's-Gravenhage; C. Stolker, voorheen stafmedew. Tandheelkunde Krijgsmacht Inspectie Geneeskundige Dienst Kon. landmacht, Utrecht; D. Vermeulen, hfd. sectie Onderwijs, Film en Videoproduktie Dir. Pers. Kon. marine, Leiden; A.J.H. Westerwijk Bosdijk, voorheen 1e medew. elektronisch Marine Elektronisch en Optisch Bedrijf, Wassenaar; D.T. Muller, voorheen chef water- en speciaal transport bij de Rijkswerf, Den Helder; J.G. Brouwer, Ospel.

DEFENSIE en FINANCIËN Officier Orde Oranje-Nassau: B. van Marken, penningmeester Protestants Interkerkelijk Thuisfront, 's-Gravenhage.