Man bekent moorden op twee meisjes uit België

BREDA, 29 APRIL. Een 33-jarige man uit Woensdrecht heeft bekend twee meisjes uit België te hebben ontvoerd, gedood en begraven in de bossen bij de Brabantse gemeente Putte. Hun lichamen, die op aanwijzing van de man zijn opgegraven, worden vandaag geïdentificeerd.

De man werd enkele dagen geleden gearresteerd op aanwijzing van de Belgische politie. Een van de gevonden lichamen is van het 17-jarig meisje Ines van Muijldrecht uit Essen-Hoek, die zondagochtend verdween op weg naar een scouting-bijeenkomst. Haar fiets werd dezelfde avond teruggevonden. Het tweede slachtoffer is waarschijnlijk de 14-jarig Inge Breugelmans uit Wuustweezel. Zij verdween op 30 december vorig jaar op de fiets op weg was naar haar vriendje.

De Belgische en Nederlandse politie onderzoeken of er verband bestaat tussen de moorden en de verdwijning van drie andere meisjes in de grensstreek. De politie van Bergen op Zoom gaat uitzoeken of de man ook verantwoordelijk is voor de moord op de 18-jarig Jessica Richel uit Etten-Leur in juni vorig jaar. In verband met de moord werd een familielid van het meisje aangehouden, maar later wegens gebrek aan bewijs vrijgelaten. Rechercheurs uit het Belgische Leuven komen binnenkort naar Nederland om vast te stellen of er verband bestaat met de verdwijningen van de 11-jarige Nathalie Geijsbregts en de 15-jarige Katrien Decuyper, die sinds december vorig jaar worden vermist.

In januari gingen 150 vrijwilligers met stokken en spaden in de bossen bij Brabantse Zundert op zoek naar de verdwenen meisjes. Belgische en Nederlandse militairen verrichtten soortgelijke zoekacties. Makelaar C. Hereijgers, die de zoekactie in Zundert organiseerde, is van plan contact op te nemen met het Belgische particuliere hulpfonds voor ouders van verdwenen kinderen, dat is opgericht door L. Pintjes, de grootvader van de vorig jaar verdwenen Nathalie Geijsbregts. Hereijgers streeft naar een grensoverschrijdend hulpfonds, dat zich toelegt op nazorg voor ouders van verdwenen kinderen. Een nieuwe zoekactie naar de vermiste meisjes wil Hereijgers pas overwegen als het onderzoek van de politie op dood spoor raakt.