HOLLANDIA-KLOOS

De beleggingsmaatschappij Otterbrabant Beheer, een beleggingsmaatschappij waarin belangen van de Brabantse familie Van Ettro zijn ondergebracht, heeft op grond van de Wet Melding Zeggenschap, die personen en instellingen verplicht bekend te melden zodra ze een belang van vijf procent of meer in een beursgenoteerde ondernemingen hebben verworven, bekend gemaakt een aandelenbelang van 5 procent (ter waarde van ongeveer 1,5 miljoen gulden) in het ter beurze van Amsterdam genoteerde staalconstructiebedrijf Hollandia-Kloos uit Krimpen aan den IJssel te hebben verworven

Eerder meldde Otterbrabant in het bezit te zijn van belangen in Gouda Vuurvast, Dico, Palthe, Neways en Welna.

De grootste aandeelhouders van de constructiemaatschappij Hollandia-Kloos zijn de Beheersmaatschappij Lubbers met 48,8 procent en de Exploitatiemaatschappij Breesaap (eveneens van de familie Lubbers) met 28,62 procent, tesamen derhalve 77,42 procent.