Foto: ROTTERDAM - Het offshore boorbedrijf ...

Foto: ROTTERDAM - Het offshore boorbedrijf Neddrill heeft vanochtend de 1100 ton wegende boortoren van het Russische boorplatform Kolskaya gelicht en met behulp van trailers - met in totaal 160 wielen - van Mammoet Transport op de kade gereden bij Verolme Botlek.

Neddrill huurt het boorplatform van een Russische onderneming uit Moermansk en zal het platform zonder de gelichte toren ombouwen tot een hotelplatform. Normaal kunnen ongeveer 80 mensen slapen op een boorplatform. Na de verbouwing zal het platform Kolskaya 250 mensen kunnen huisvesten in - volgens een woordvoerder van Neddrill - “luxe hotelkamers”. Neddrill heeft met een Noorse oliemaatschappij een overeenkomst gesloten dat Kolskaya zal dienst doen in een Noors olieveld. Neddrill en Mammoet zijn beide dochterondernemingen van Nedlloyd. (foto Ben Wind)