Domburgse villa blijkt al gesloopt

AMSTERDAM, 29 APRIL. Projectontwikkelaar Colthof heeft eind vorige week al Villa Loverendale van de Domburgse kunstmecenas Marie Tak van Poortvliet laten slopen. Een sloopvergunning was al gegeven, maar de gemeenteraad van Domburg zou zich dinsdag uitspreken over de contracten tussen gemeente en projectontwikkelaar. Colthof wil op het terrein vijf woonblokken bouwen en het onlangs afgebrande Badhotel met een "gevel in oude stijl' opnieuw opbouwen, deels als hotel en deels als appartementen.

Volgens directeur R. Colthof kon de villa onmogelijk blijven bestaan. “De gemeente eiste acht appartementen en die konden niet in de villa worden ondergebracht.” Volgens zowel Colthof als burgemeester Hietkamp (CDA) van Domburg was Villa Loverendale te bouwvallig om te behouden.

Aan de stichting die in Loverendale een museum voor de "Domburge groep' wilde vestigen, heeft Colthof ruimte om niet aangeboden in het Badhotel of in het nog te restaureren directeurswoning ernaast. Oprichter Jacqueline van Paaschen van de stichting beraadt zich nog hierover. Over de onverwachts snelle sloop is zij geschokt. “De voorgaande dagen had ik meerdere malen gesproken met zowel Hietkamp als Colthof en die hebben hier niets over gezegd.”