Walt Disney op 30 pct winststijging

Het Amerikaanse amusementsconcern Walt Disney Company heeft in het tweede kwartaal van het lopende boekjaar een 30 procent winstgroei laten zien.

De winst over het afgelopen kwartaal liep op tot 164 miljoen dollar ofwel 31 dollarcent per aandeel tegen 24 dollarcent een jaar eerder. De omzet steeg 15 procent tot 1,66 miljard dollar vergeleken met de dezelfde periode in 1991. De uitkomsten lagen in lijn met door de meeste Wall Street analisten uitgebrachte winstprognoses en leverden geen verrassing op. Disney is een van de Big Board aandelen op basis waarvan het Dow Jones industrieel koersgemiddelde wordt samengesteld. Het was de tweede achtereenvolgende stijging van het kwartaalresultaat nadat Disney daarvoor vier kwartalen lang een winstdaling rapporteerde.