VVV-FC Den Haag

Op last van burgemeester Van Graafeiland van Venlo wordt de competitiewedstrijd VVV-FC Den Haag komende zondag zonder publiek afgewerkt.

Volgens het gemeentebestuur zou het stadion van het al gedegradeerde VVV “slecht beheersbaar” zijn. Venlo verwachtte een invasie van minimaal duizend Haagse fans. De toeschouwers die plaatsnemen buiten het rellenvak kunnen in De Koel vrij rondwandelen. “Ik vrees een onbeheersbare situatie”, zei Van Graafeiland. Het besluit werd in overleg met de politie genomen. Bij beide clubs is met verbijstering gereageerd op de beslissing. Volgens de Stichting Supportersvereniging FC Den Haag is er sprake van competitievervalsing. Voor VVV heeft de laatste speeldag van de competitie geen belang meer. FC Den Haag strijdt met De Graafschap om de zestiende plaats op de ranglijst.