Van Rooy wordt ontvangen door Indonesische president

JAKARTA, 28 APRIL. Y. van Rooy, staatssecretaris van internationale handel, zal zaterdagmorgen worden ontvangen door president Soeharto. Dat heeft de Indonesische minister van handel, Arifin M. Siregar, gistermiddag aangekondigd nadat hij in Rotterdam het Indonesische Handels- en Distributiecentrum had geopend.

Een dergelijke bekendmaking is krachtens het Indonesische protocol niet gebruikelijk, de minister heeft kennelijk van regeringszijde toestemming gekregen de ontmoeting openbaar te maken.

Buitenlandse gasten die niet op staatsbezoek komen, maar Indonesië aandoen op uitnodiging van collega-ministers of collega-parlementariers, worden nogal eens ontvangen in het ambtspaleis van president Soeharto. Alleen ontmoetingen met staatsgasten worden tevoren aan de pers bekendgemaakt. Van Rooy bezoekt Indonesië op uitnodiging van haar ambtsgenoot Siregar.

Dat is de protocollaire reden waarom het onderhoud tussen Van Rooy en president Soeharto van Nederlandse diplomatieke zijde vanmiddag nog niet officieel kon worden bevestigd. Uit welingelichte bron in Jakarta valt echter te vernemen dat de ontmoeting inmiddels is vastgelegd. Van Rooy, die momenteel in Vietnam handelsbesprekingen voert, arriveert morgenavond in Jakarta.