Otra verwacht 20% omzetstijging

Ondanks het terugzakken van de economische groei in Nederland en Duitsland verwacht de technische groothandel Otra uit Amstelveen een omzetgroei van ongeveer twintig procent te behalen.

Ongeveer acht procent denkt Otra met autonome groei te kunnen behalen, zo deelde de directie bij de presentatie van van het jaarverslag mee.

In 1991 steeg de omzet volgens de al eerder gepubliceerde cijfers met 17,5 procent tot 2,7 miljard gulden. Door de mogelijke stijging van de lonen in vooral Duitsland en de groei van de rentelasten kan de winstontwikkeling afgeremd worden. In 1991 sprong de winst omhoog met ruim 22 procent tot 81,4 miljoen gulden. In het eerste halfjaar zal Otra een hogere winst laten zien, mede gezien de recente omzetontwikkelingen. Over heel 1992 durft de Otra evenwel geen prognose te geven.