Foto: KABUL - Een Afghaanse verzetsstrijder ...

Foto: KABUL - Een Afghaanse verzetsstrijder vermaakt zich in de badkamer van de verdreven president Najibullah.

Vandaag trok de leider van de islamitische interimraad, Sibghatullah Mojaddidi, met een groot konvooi triomfantelijk de hoofdstad Kabul binnen. Een deel van het oude communistische bewind heeft zich inmiddels verzoend met het verzet. Door de intocht van Mojaddidi, wiens interim-regering twee maanden zal aanblijven, is formeel een einde gekomen aan de burgeroorlog tussen communisten en de mujahedeen, die begon met de invasie van het Sovjet-leger eind 1979. De onderlinge gevechten tussen de islamitische facties zijn geluwd, nadat gisteren en de afgelopen nacht nog hevig werd gevochten. “De strijd is voorbij”, meldde Radio Kabul. (Foto Reuter)