De blessurelijst van Ajax werd gisteren ...

De blessurelijst van Ajax werd gisteren uitgebreid met Dan Petersen, die last heeft van een gerriteerde knie.

Als Bryan Roy hinder blijft houden van een onwillige beenspier, zal Van Gaal moeten improviseren. Zijn wens om met drie spitsen te spelen in Turijn komt dan in gevaar omdat hij geen vervanger meer heeft op de rechtsbuitenpositie voor Van 't Schip, die eventueel ook als linksbuiten inzetbaar is. Alflen (gekneusde teen), Winter (last van buikspier) en Kreek (ook buikspier) zijn ook niet helemaal fit. Bovendien is de knieblessure van Bergkamp is nog niet genezen. “Maar de tests zijn maandagmorgen zeer goed uitgepakt”, zei fysiotherapeut Van Dord. “Het verschil met zondag was groot. In positieve zin. Ik ben optimistisch.” Bergkamp zelf was dat ook, maar iets gematigder. “Zoals de knie op dit moment aanvoelt, gaat het nog niet. Als het herstel de komende dagen normaal verloopt, reken ik er op dat het wel lukt. Nog twee dagen, dat moet voldoende zijn.” Bergkamp wil niet ten koste van alles meedoen. “Ik zal zeker niet met een verdoving spelen. Natuurlijk, het is een belangrijke wedstrijd. Maar er volgen dit seizoen nog meer belangrijke wedstrijden. Ik ben wel bereid met pijn te spelen.”