Beurs Hongkong stijgt maar door

Op de effectenbeurs van Hongkong zijn de aandelenkoersen vandaag voor de zevende achtereenvolgende beursdag op een recordhoogte gesloten.

De Hang Seng index sloot vandaag 51,62 punten hoger op 5.423,39 bij een omzet van omgerekend 885 miljoen gulden. Handelaren schrijven de markteuforie in Hongkong toe aan onder meer de zich wijzigende houding van China met betrekking tot economische hervormingen en aan de mede daardoor toegenomen activiteit van beleggers, die tot voor kort de beurs meden omdat de benarde situatie aan de beurs van Tokio hen zorgen baarde. Nu de koersen in Tokio zich lijken te stabiliseren, slaat de marktstemming om naar meer optimisme. Gisteren werden beleggers in Hongkong gestimuleerd door het bericht dat Lloyds Bank zal pogen het bod van The Hongkong & Shanghai Banking Corporation op de Britse Midland Bank te verbeteren. De koers van HSBC Holdings trok hierop flink aan en trok vele andere financiële waarden meer omhoog.