Wagenbewoners blokkeren weg bij Den Bosch

DEN BOSCH, 27 APRIL. De autosnelweg van Utrecht naar Eindhoven, de A2, is vanochtend ter hoogte van Den Bosch een half uur geblokkeerd geweest door woedende woonwagenbewoners.

Door de blokkade zijn lange files ontstaan. De politie ondernam geen actie tegen de blokkade. Met hun actie wilden de woonwagenbewoners duidelijk maken dat ze het niet eens zijn met de plannen van de gemeente Den Bosch om een plaatselijk woonwagencentrum goeddeels op te heffen. Op dat centrum wonen nu nog vijftig gezinnen. In het kader van het landelijke decentralisatiebeleid, dat door de gemeenteraad wordt onderschreven, moeten op korte termijn dertien gezinnen verhuizen naar nieuwe, kleinere centra in andere gemeenten in de omgeving van Den Bosch. De gemeente liet weten dat de wagens van de betrokken bewoners op korte termijn van het woonwagencentrum zullen worden weggesleept. De bewoners hebben aangekondigd dat ze actie blijven voeren totdat de omstreden plannen van tafel zijn.