Rellen in België

Veertien rijkswachten zijn afgelopen zaterdag gewond geraakt bij ongeregeldheden tijdens en na de competitiewedstrijd tussen Standard Luik en FC Antwerp (2-0).

Van de veertien zijn er vier zwaar gewond. De incidenten begonnen tijdens de rust van het duel. Supporters van de thuisclub klommen over de hekken om hun overburen van FC Antwerp uit te dagen. De rijkswacht greep hard in en kalmeerde de gemoederen. Die raakten halverwege de tweede helft opnieuw verhit, toen de scheidsrechter Emmerechts van FC Antwerp een rode kaart gaf na een elleboog-stoot en Standard een strafschop. Daaruit scoorde Frans van Rooy 1-0. Daarna bleef het onrustig en kwam het in de binnenstad van Luik tot diverse botsingen. Fans van Standard Luik gingen de rijkswachten, die de supporters van FC Antwerp begeleidden, te lijf met gebroken flessen en bekogelden ze met stenen. Veertien politie-agenten raakten gewond. De rijkswacht arresteerde acht raddraaiers.