Papin: AC Milan

De spits van het nationale elftal van Frankrijk, Jean-Pierre Papin, speelt vanaf het volgende seizoen bij AC Milan.

De Italiaanse voetbalclub moet daarvoor ongeveer 28 miljoen gulden aan Olympique Marseille betalen. Bovendien krijgt de Franse kampioen daarvoor Boban, de nu aan Bari verhuurde Kroaat, een jaar te leen. AC Milan beschikt dan nog over twee buitenlanders te veel. Naast Papin heeft de ploeg van Berlusconi de Nederlanders Rijkaard, Gullit en Van Basten en de Serviër Savicevic onder contract. In de nationale competitie van Italië mogen momenteel drie buitenlanders gelijktijdig spelen. Papin maakte zaterdagavond eindelijk officieel zijn overgang bekend. Hij deed dat kort voor de wedstrijd van Olympique tegen Cannes. Met een microfoon in de hand sprak hij het publiek vanaf de middencirkel toe. “Ik ben altijd eerlijk tegen jullie geweest. Het volgende seizoen speel ik voor AC Milan”, zei hij kort en krachtig. Voor Marseille verbleef Papin bij Club Brugge in België. De 28-jarige international is de negende Fransman die in de Italiaanse competitie gaat spelen.