Lloyds Bank komt ook met bod op Midland Bank

Lloyds Bank, de kleinste van de vier grote banken in het Verenigd Koninkrijk, is ook in de race voor overneming van Midland Bank. Twee weken geleden liet Lloyds al belangstelling blijken voor Midland, maar pas afgelopen weekeinde heeft de directie het groene licht gegeven voor een overnamepoging, zo schrijft de Britse Financial Times vandaag.

Hierdoor zal een overnamegevecht ontstaan met de Hongkong and Shanghai Banking Corporation, die eerder dit jaar een bod op Midland uitbracht. Deze in Hongkong gevestigde bank heeft Midland gewaardeerd op 3,1 miljard pond (10,2 miljard gulden), of per aandeel op 378 pence. De Hongkong and Shanghai bank heeft al een belang van bijna 15 procent in Midland. In 1987 sloten beide banken al een overeenkomst voor een fusie maar die werd in 1990 ontbonden nadat Midland grote financiële tegenslagen te verduren had gekregen.

Een van de topmensen van Lloyds Bank, Brian Pitman, denkt dat Lloyds enorme bedragen kan besparen door Midland over te nemen. Een bedrag van 500 miljoen pond zou bespaard kunnen worden op overheadkosten en als gevolg van het overbodig worden van 20.000 medewerkers.

In financiële kringen werd afgelopen weekeinde vernomen dat noch de Britse monopoliecommissie noch de Europese Commissie bezwaar zouden maken tegen de overneming van Midland door Lloyds.