De onrust van een bommelding in het hotel in ...

De onrust van een bommelding in het hotel in Roden, waar PSV zich voorbereidde op de uitwedstrijd tegen FC Groningen, en de afwezigheid van de aan de voet geblesseerde Romario hebben niet kunnen verhinderen dat de Eindhovense formatie met gemak het laatste obstakel op weg naar de zesde landstitel in zeven jaar heeft genomen.

Twee kopballen van Kieft en Ellerman zorgden voor een 2-0 ruststand waarna Valckx na de hervatting met een onoverzichtelijk schot uit de tweede lijn de eindstand op 3-0 bepaalde.

De gretigheid waarmee PSV vooral de eerste helft, waarin Kieft en Vanenburg excelleerden, speelde en het enorme verschil in individuele kwaliteit tussen beide teams vormden een verrassing voor Groningen-trainer Hans Westerhof, volgend seizoen de nieuwe oefenmeester van PSV. Westerhof: “Dat PSV een beter elftal heeft dan wij is een gegeven. Maar dat we zo zouden worden weggespeeld had ik niet verwacht. We zijn geen moment in de wedstrijd geweest.”

De kans dat FC Groningen volgend jaar UEFA-Cupvoetbal speelt is door de nederlaag sterk geslonken. Alleen wanneer Vitesse volgende week een misstap maakt, of wanneer Feyenoord de KNVB-bekerfinale wint tegen Roda, heeft Groningen zich geplaatst.