d'Ancona wijkt af van orkest-advies

DEN HAAG, 27 APRIL. Minister d'Ancona (WVC) zal in het vanmiddag door haar bekend te maken Kunstenplan voor de periode 1993-'96 afwijken van het omstreden advies van de Raad voor de Kunst voor de orkestvoorziening in de regio: opheffing van het Limburgs Symphonie Orkest en Opera Forum.

De minister zei dat zaterdag voor de Tros-radio. Ze zal in haar voorstellen aan de Tweede Kamer weer meer in de richting gaan van haar eigen ideeën, die ze in november aan de Raad voor de Kunst voorlegde en waarin sprake was van forse bezuinigingen, die per jaar 9 tot 16 miljoen gulden moesten opbrengen. De minister zei dat de opwinding in de regio over het advies-Kunstenplan ook voor haar wel degelijk iets zegt over de betekenis van de voorzieningen daar. “Ik hoop alleen dat degenen die zich zo hebben opgewonden hun belangstelling ook eens laten blijken door ergens naar toe te gaan”, aldus d'Ancona.