"Corrupt Griekenland te snel in EG'

ELST, 27 APRIL. De EG heeft een grote fout begaan door Griekenland te snel lid te laten worden van de Europese Gemeenschap. CDA-aanvoerder Penders in het Europees Parlement betrok die stelling zondag tijdens het congres van de Jonge Democraten in Elst.

Penders waarschuwde ten overstaan van de aan D66 gelieerde jongerenorganisatie voor een bedreiging van de ontwikkeling van de Zuideuropese lidstaten. “Door de totale corruptie in met name een land als Griekenland. Er zijn teveel landen in Europa waar twee plus twee geen vier is.”

Wat Penders betreft mogen dergelijke landen best in de EG blijven, maar “moeten we ze nog wel een beetje opvoeden”. Om tegenwicht te bieden tegen de verspillende Zuideuropese lidstaten is het Penders dan ook een lief ding waard wanneer de Scandinavische landen spoedig EG-lid worden.