Banenverlies Philipsvestiging Dendermonde

In de Belgische Philips-vestiging Philips Industrial Activities (luidsprekers) moeten 166 van 828 arbeidsplaatsen verdwijnen. Dat heeft het bedrijf dit weekeinde bekend gemaakt.

De luidsprekerfabriek in Dendermonde kampt, aldus een woordvoerder, al enige tijd met felle concurrentie uit het Verre Oosten. Met name de markt voor goedkopere luidsprekertjes - voor inbouw in audio- en video-apparatuur en voor gebruik in de auto - kende een sterke daling van de prijzen ten gevolge van de concurrentieslag op het stabiele marktsegment.

De problemen in de luidsprekermarkt openbaarden zich al vorig jaar. Toen bleven ontslagen in Dendermonde uit omdat de produktie van luidsprekerboxen uit Leuven werd overgeheveld. In Leuven waren ongeveer 100 mensen bij de produktie van boxen betrokken. De Leuvense werknemers verhuisden destijds niet mee. “De geplande herstructurering moet leiden tot winstherstel om zo de continuïteit van het bedrijf te verzekeren”, aldus de Philips-woordvoerder. De ontslagen zullen alle afdelingen van het Dendermondse bedrijf treffen.