Winstherstel voor Time Warner

Het Amerikaanse media/amusementsconcern Time Warner heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een winst geboekt van drie miljoen dollar tegenover een verlies van vijftig miljoen dollar in dezelfde periode van 1991.

In beide kwartalen werd een bijzondere post van ruim 125 miljoen dollar verwerkt in verband met de hoge kosten die de overneming van Warner door Time met zich meebracht. Deze overneming in 1989 leverde Time schulden op van elf miljard dollar. De omzet van het concern nam toe van 2,84 miljard tot drie miljard dollar (5,6 miljard gulden). De muziekuitgeverij Warner Music Group - de grootste concurrent in de VS van Philipsdochter Polygram - zag het resultaat voor belasting en rente stijgen van 137 miljoen dollar naar 141 miljoen dollar. De tijdschriftengroep Time, uitgever van onder meer Time-magazine, behaalde een positief resultaat van 44 miljoen dollar tegen 42 miljoen in het jaar ervoor.