Politie rolt bende autodieven op

AMSTERDAM, 25 APRIL. De rijkspolitie heeft afgelopen dinsdag zeven mensen aangehouden die ervan worden verdacht in de periode maart tot december 1991 ruim 150 auto's in de Randstad te hebben gestolen.

De auto's werden in het voormalige Oost-Duitsland verkocht. Met de diefstallen is een bedrag van enkele miljoenen guldens gemoeid. Volgens een woordvoerder van de Amsterdamse politie zijn 'meer arrestaties niet uit te sluiten'. De auto's werden doorverkocht aan een Duitse garagehouder, die de wagens voorzag van nieuwe papieren. Bijna negentig procent van de gestolen auto's is inmiddels achterhaald. De Duitse kopers moeten de auto's afstaan aan de rechtmatige eigenaars dan wel de verzekeringsmaatschappijen die de schade destijds vergoedden. De nederlandse wet zegt dat wie gestolen goed koopt dat mag houden indien het te goeder trouw is aangeschaft.