Nieuwe ventures Philips in China

Philips richt in samenwerking met de Chinese staatsonderneming Suzhou TV Set Factory een fabriek van televisietoestellen op in Suzhou. Daartoe is een overeenkomst gesloten die Philips een belang van 51 procent verschaft in dat bedrijf, dat zijn naam wijzigt in Philips Consumer Electronics Technology Development and Manufacturing Company of Suzhou.

Verder heeft Philips in Shanghai een fabriek voor de vervaardiging van geïntegreerde schakelingen (chips) geopend. Het gaat om een gemeenschappelijke onderneming van Philips Electronics South-East Asia Holding (51 procent) en de Shanghai Number 7 Radio Factory. Vorig jaar is deze fabriek, waar 500 mensen gaan werken, voltooid. De produktie is inmiddels op gang gekomen.

Naar verwachting komt de eerste commerciële chipsproduktie volgende maand tot stand. De chips worden gebruikt in tv-apparaten, in de telefonie, in afstandsbedieningen en in radio's.