Winst Handelmij Wolff keldert

De winst van Handelmaatschappij Joh. Wolff (elektrotechnische groothandel) is vorig jaar gedaald van 4,6 miljoen in 1990 tot twee ton.

In het resultaat van 1990 zat een boekwinst van 3,7 miljoen gulden uit de verkoop van onroerend goed. Per aandeel bedraagt de netto winst 33 cent tegen 18,60 gulden in 1990. Op de jaarvergadering van 25 juni wordt voorgesteld het dividend te passeren.

De omzet was vorig jaar 185,5 miljoen tegen 167,9 miljoen gulden in 1990. De stijging komt vooral door overneming van branchegenoot Zeefat in Meppel. De autonome groei was met 1,7 procent aanzienlijk lager dan de laatste jaren gebruikelijk. Wolff handhaaft de voorspelling van november vorig jaar toen werd verklaard dat 1992 een voortgaande stijging van omzet en bedrijfsresultaat te zien zal geven. Certificaten Wolff worden verhandeld op de parallelmarkt. In februari dit jaar werd een hoogste koers van 101,80 gezien, gisteren was de koers 87 gulden en vanochtend opende het fonds zeven gulden lager op 80.