Vickers slaagt er niet in om Rolls Royce te verkopen

LONDEN, 24 APRIL. De houdstermaatschappij Vickers slaagt er niet in dochteronderneming Rolls-Royce, bekend van de luxueuze automobielen, te verkopen. De biedingen die zijn uitgebracht waren te laag om te kunnen accepteren, zo heeft topman Sir David Plastow gisteren verklaard.

Plastow zei dat hij Rolls-Royce graag had verkocht voordat hij volgende maand met pensioen gaat. De belangen van de aandeelhouders verhinderden echter dat hij akkoord kon gaan met de overdracht van Rolls-Royce. De Japanse Toyota, de Duitse BMW en de Franse Peugeot hebben laten weten geen interesse te hebben in de fameuze autofabrikant. Dat zou er toe kunnen leiden dat Rolls-Royce helemaal niet wordt verkocht, zei Plastow.

De biedingen voor het bedrijf kwamen steeds lager uit dan de lange-termijnwaarde die Vickers in zijn hoofd heeft. Plastow wilde niet ingaan op geruchten dat Vickers ten minste 200 miljoen pond (circa 700 miljoen gulden) wil hebben voor Rolls-Royce, terwijl het hoogste bod (van BMW) niet verder ging dan 120 miljoen pond.

De autofabrikant verkocht vorig jaar 1.722 exemplaren tegen 3.333 een jaar eerder. Rolls-Royce draaide daardoor met een verlies van 30 miljoen pond (100 miljoen gulden). Het bedrijf draait quitte als het 2.000 auto's per jaar verkoopt. (Reuter)