Twee ICI-fabrieken op Rozenburg over naar Du Pont

ICI Rozenburg doet twee van zijn zeven fabrieken over aan Du Pont. Het gaat om de nylonpolymeer-en de maranylfabriek, waar ongeveer 200 mensen werken, zo heeft ICI-directeur E. Barents per brief aan de werknemers laten weten.

Volgens Barents gaan er geen arbeidsplaatsen verloren, omdat Du Pont zijn toch al belangrijke positie kan uitbreiden, “waarmee de zekerheid voor de werkgelegenheid van alle betrokken werknemers wordt vergroot”. De transactie berust op een overeenkomst tussen de moederconcerns, waarbij ICI de acrylaat-activiteiten van Du Pont in de Verenigde Staten krijgt en Du Pont de beschikking krijgt over de nylonsector van ICI in Europa. Het waardeverschil tussen deze twee transacties valt met ongeveer 430 miljoen dollar in het voordeel van ICI uit en wordt in contanten voldaan.