De 27ste editie van de Amstel Goldrace, die ...

De 27ste editie van de Amstel Goldrace, die morgen in Limburg wordt verreden, kent het zwaarste parcours uit de historie van Nederlands enige wielerklassieker.

Het aantal heuvels dat de wielrenners moeten beklimmen, is vergeleken met de vorige wedstrijden met tien verhoogd.Tussen start (Heerlen) en finish (Maastricht), over een afstand van bijna 248 kilometer, liggen 24 beklimmingen te wachten. In de laatste 60 kilometer om de vijf kilometer een klim. Een van de nieuwe hellingen, de Dode Man op 144 kilometer is afgesloten voor het publiek. Het parcours voert door drie landen: Nederland, België en Duitsland. De Goldrace is Milaan-Sanremo, de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en Luik-Bastenaken-Luik de vijfde klassieker in de wereldbekercyclus. Tot de deelnemers behoren wereldkampioen Bugno, Chiappucci, Argentin, Fignon, LeMond, Museeuw, Roche, Van Hooydonck, Kelly en de Nederlandse favorieten Rooks, Theunisse en Maassen.