AMSTERDAM- Noblesse oblige. Gisteren was ...

AMSTERDAM- Noblesse oblige. Gisteren was de aandeelhoudersvergadering van Heineken. Elk jaar zit het bestuur van Heineken Holding even tegenover zijn aandeelhouders.

Heineken Holding heeft een meerderheidsbelang in de werkmaatschappijen van Heineken. Elk jaar komt mevrouw Charlene de Carvalho (rechts) speciaal voor de jaarvergadering vanuit haar woonplaats in Engeland naar Amsterdam. Samen met haar vader, Freddy Heineken en onder andere oud-KLM-topman Sergio Orlandini (links) bestuurt ze de Holding. Als enig kind en erfgenaam van Heineken staat zij borg voor de zelfstandigheid van het concern. Potentiële overnemers moeten aankloppen bij de familie Heineken. Het bierconcern heeft geen certificaten en geen preferente aandelen. De enige bescherming bestaat uit Freddy Heineken, die zijn belang van 50,005 procent in Heineken Holding heeft ondergebracht in een Zwitserse nv met de veelzeggende naam L'Arche (De Ark). De Ark is van Freddy Heineken, de Holding bestuurt hij met zijn dochter. De koers van Heineken maakte vanmorgen een forse daling door als gevolg van een stockdividend van 25 procent. (Foto NRC Handelsblad / Chris de Jongh) Noblesse oblige. Gisteren was de aandeelhoudersvergadering van Heineken. Elk jaar zit het bestuur van Heineken Holding even tegenover zijn aandeelhouders. Heineken Holding heeft een meerderheidsbelang in de werkmaatschappijen van Heineken. Elk jaar komt mevrouw Charlene de Carvalho (rechts) speciaal voor de jaarvergadering vanuit haar woonplaats in Engeland naar Amsterdam. Samen met haar vader, Freddy Heineken en onder andere oud-KLM-topman Sergio Orlandini (links) bestuurt ze de Holding. Als enig kind en erfgenaam van Heineken staat zij borg voor de zelfstandigheid van het concern. Potentiële overnemers moeten aankloppen bij de familie Heineken. Het bierconcern heeft geen certificaten en geen preferente aandelen. De enige bescherming bestaat uit Freddy Heineken, die zijn belang van 50,005 procent in Heineken Holding heeft ondergebracht in een Zwitserse nv met de veelzeggende naam L'Arche (De Ark). De Ark is van Freddy Heineken, de Holding bestuurt hij met zijn dochter. De koers van Heineken maakte vanmorgen een forse daling door als gevolg van een stockdividend van 25 procent. (Foto NRC Handelsblad / Chris de Jongh)