Nederlandse parachutisten verongelukt in VS

LOS ANGELES, 23 APRIL. Twee Nederlandse vakantiegangers zijn gisteren om het leven gekomen bij een vliegtuigongeval bij het vliegveld Perris Valley nabij Los Angeles.

De Nederlandse consul in de Verenigde Staten J. Neuteboom heeft dat vandaag bevestigd. Twee andere Nederlanders raakten gewond, van wie een ernstig. De Nederlandse slachtoffers maakten deel uit van een gezelschap van 21 parachutisten. Van de inzittenden van het tweemotorig vliegtuig zijn er zestien om het leven gekomen. De consul zegt dat hij namen van de slachtoffers nog niet kan vrijgeven omdat het ministerie van buitenlandse zaken nog niet is ingelicht. De slachtoffers zijn allen ongeveer vijfentwintig jaar oud. Ze waren vanaf het lokale vliegveld bij Los Angeles opgestegen, rond 11.25 uur plaatselijke tijd. Vier minuten laten stortte hun toestel neer. In Perris Valley worden faciliteiten geboden voor parachutespringen. De vier Nederlanders waren in Californië met vakantie.